Preview – Högtalarkabel – Speaker Zero2 Reference

Det har varit lite ont om nyheter här, men allt har sin orsak. Det har varit ett intensivt utvecklingsarbete av de efterfrågade högtalarkablarna.

Vår högtalarkabel bygger på en helt unik konstruktion som utvecklats från grunden. Genom att kombinera en typ av Litz-konstruktion med Zero-teknologin har vi både fått ner den så viktiga induktansen till en nivå som överträffar toppskiktet bland high-end-kablar. Detta samtidigt som signalförlusterna i isolationsmaterialet minimerats.

Design och specifikation

Kablarna har en av marknadens allra lägsta induktans på endast 0,04uH/m. Låg induktans är en av de centrala parametrarna för en högtalarkabel som siktar på allra det översta toppskiktet vad det gäller ljudkvalité. Den totala ledararean är 4,5mm2 i en typ av Litz-konstruktion med kopparledare av hög renhet. Ledarnas geometri och ömsesidiga placering är mycket noggrant optimerad genom simuleringar av både elektromagnetiska och elektrostatiska fält.

Som ett led i utvecklingen har en förserieversion av kablarna nyligen varit ute på lyssningstester. En summering av första testet kommer upp på hemsidan i närtid.

/Anders

Share post

Read more posts